Wij nodigen u uit om te komen kamperen in onze grote achtertuin. Misschien heeft de huisooievaar jongen.

De camping is ivm COVID-19 het gehele seizoen 2020 gesloten


Camping 'De Paardeweide' is een kleine Drentse camping, uniek gelegen tussen drie Nationale Parken: Het Drentsch-Friesche Wold, een prachtig bosgebied, Het Dwingelder Veld, een fantastisch heidegebied en De Weerribben-Wieden, een heel bijzonder watergebied.

U kunt uw welverdiende rust en ontspanning vinden in een onontdekt stukje Drenthe met uitzicht op de schitterende Havelterberg en op uitgestrekte weilanden, waar reeën, hazen, vossen, roofvogels en ooievaars te zien zijn. Op mooie avonden kunt u vaak genieten van een kikkerconcert.
Onze wijngaard maakt uw ervaring compleet.
Ook kunt u getuige zijn van het boerenleven. De koeien van de buurman lopen op in de buurt van uw recreatieplaats, waar ook uw auto mag staan.

Onze geiten, paard en pony lopen nog dichterbij. Om overlast voor u te voorkomen mogen onze dieren niet gevoerd worden.
Uw huisdieren mogen helaas niet mee. Wel bevindt zich op loopafstand een uitstekend dierenpension.
Het historische dorp Havelte is gelegen op 6 kilometer afstand van de camping, terwijl vestingstadje Steenwijk, Giethoorn (het Venetië van het noorden) en het sfeervolle Meppel op fietsafstand liggen.
Havelte heeft een heerlijk verwarmd buitenbad. In Meppel en Steenwijk vindt u prachtige zwemparadijzen.
Ieder dorp of stad heeft gedurende het seizoen bijzondere themamarkten of ongelofelijk mooie gondelvaarten.
De schitterend gerestaureerde schaapskooi van het Holtingerveld ligt op 8 kilometer afstand. De vertrektijden en terugkomtijden van de blatende kudde, die heeft gezworven over het prachtige heidegebied, kunt u hier terugvinden.

De schaapherder is heel aardig en wil u graag alles vertellen over het unieke Holtingerveld.
De Orchideeënhoeve in Luttelgeest en het Wildlands Adventure Zoo Emmen zijn het bezoeken meer dan waard. Indrukwekkend zijn 'De Koloniën van Weldadigheid', genomineerd voor de Unesco Werelderfgoedlijst en uiteraard de mysterieuze hunebedden.
Drenthe is een 5-sterren fietsprovincie waar u kunt struikelen over cultuur, natuur en landleven, een droom voor fotografen.
Onze camping heeft slechts 10 staanplaatsen. Wij bieden ruimte aan campers. In verband met het beperkt aantal plaatsen en een gastvrije ontvangst is reserveren noodzakelijk. Naast een gastvrije ontvangst wordt u het volgende geboden:
Gratis WIFI, een sanitairunit met 1 douche, 1 toilet, 2 wastafels met warm en koud stromend water, 2 urinoirs. Fietsroutes, mountainbikeroutes en geocache-routes rondom de camping. In verband met het rieten dak van onze oude boerderij is dit alleen toegestaan als de wind gunstig staat.
De heerlijk rustige, archeologisch zeer interessante omgeving biedt u volop gelegenheid om te wandelen, te fietsen, te varen, te geocachen, te ....... Kortom; te genieten!
Op de camping en het erf is roken niet toegestaan.


Uw ideeën horen we natuurlijk graag!